©2019 by E&KO. Proudly created with Wix.com

 
  • E&KO

GezinHet is wat taboe, maar de grootste oorzaak van CO2-uitstoot is de mens. Wij Belgen stoten jaarlijks gemiddeld +/-10 ton uit. We doen dan wel ons best om dit te doen dalen, met een gemiddelde levensduur van +/-80 jaar, stoten we per leven dus gemiddeld +/-800 ton CO2 uit (ruw berekend).


Met +/-7.5 miljard personen op de aarde stootten we in 2017 +/-35 miljard tCO₂ uit (wereldwijd gemiddeld +/- 5 ton CO2 per mens) en heeft onze planeet dus heel wat te verwerken.


Door de stijging van onze bevolking (worst case geschat op tot 13 of 16 miljard personen), zal de planeet het dus nog harder te verduren hebben of zullen we een nog grotere effort in daling van ons CO2-verbruik moeten realiseren.


Uit onderzoek blijkt dat de de mens gemiddeld ongeveer 2 kinderen wilt, maar dat in armere landen door kindersterfte meer kinderen worden gemaakt als 'levensverzekering'. Hoe sneller medische bijstand kan worden geleverd, hoe sneller onze bevolkingsgroei zal stagneren.


We kunnen dus ook een steentje bijdragen door als koppel te kiezen voor niet meer dan twee kinderen en dus niet mede oorzaak te zijn van de bevolkingsgroei.


Bron: - http://www.standaard.be/cnt/dmf20151008_01909397

- https://population.un.org/wpp/Graphs/DemographicProfiles/

- lessen 21ste eeuw (2018) prof. Govers

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now